Pagina's

donderdag 18 juli 2013

Confituur van aardbei en watermeloen, geparfumeerd met basilicum


Na een eerste succesvolle poging, volgt nu het tweede recept. De combinatie van aardbei met watermeloen en een beetje basilicum wist iedereen hier in huis onmiddellijk te overtuigen. Lekker zoet, maar geen overdosis. Mijn inspiratie haalde ik bij Madame Confituur!

Wat hebben we nodig voor ca. 10 potjes?

-          1,5 kg aardbeien

-          1 (kleine) watermeloen, deze gaf ongeveer 1,5kg aan vruchtvlees

-          1 citroen

-          1 kg confituursuiker plus

-          Een aantal takjes basilicum

 

Hoe gaat het in z’n werk?

-          Aardbeien wassen en in kleine stukken snijden

-          Watermeloen ook versnijden en zoveel als mogelijk de pitjes verwijderen (zet u bij deze stap misschien toch maar op een stoel, wat dit kan een tijdje duren..)

-          De vruchten in een grote kookpot, samen met het sap van 1 citroen en de takjes basilicum

-          Aan de kook brengen en ca. 30min laten sudderen

-          Basilicumtakjes verwijderen en mixen

-          De confituursuiker (plus) toevoegen. De hoeveelheid hangt wat af van je eigen smaak: hoe zoet moet je confituur zijn, lopende of vaste textuur, … Dus best zelf de verpakking van je confituursuiker eens nakijken!

-          Na 5 minuten doorkoken in steriele poten gieten en goed afsluiten!

 

Hmm!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen